Sirds bezē torte

  • Gatavošana 2h
  • Viegli
Sirds bezē torte
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Bezē

  • Olas baltumi
     6 gab.
  • Pūdercukurs
     300 g
  • Kartupeļu ciete
     2 ēdamk.
  • Baltvīna etiķis
     2 ēdamk.

Dzeltenais krēms

  • Olu dzeltenumi
     6 gab.
  • Apelsīni (miza, sula)
     2 gab.
  • Cukurs
     1 ēdamk.
  • Kartupeļu ciete
     1 ēdamk.

Baltais krēms

  • Skābais krējums
     120 g
  • Krēmsiers
     400 g
  • Pūdercukurs
     2.5 ēdamk.

Pasniegšanai

  • Zemenes
     400 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Valentīndienas saldais pārsteigums - bezē torte sirds formā. Pārsteidz savu mīļoto, pagatavojot šo saldo desertu visu mīlētāju dienā.

Atdali olu baltumu no dzeltenuma.
Baltumus puto ar pūdercukuru.
Puto ar elektrisko blenderi maksimālā ātrumā 10 minūtes.
Ieslēdz cepeškrāsni, ar ventilatoru, 150 grādos.
Uzputotam baltumam pievieno cieti, izmaisi.
Pievieno etiķi, izmaisi.
Uz cepampannas ieklāj pergamentu.
Izveido bezē sirdi.
Liec cepeškrāsnī, samazini temperatūru līdz 110 grādiem un cep 1 stundu 20 minūtes.
Olu dzeltenumu sajauc ar kartupeļu cieti, cukuru, apelsīna mizu un sulu.
Ūdens tvaika peldē karsē krēmu un nepārtraukti maisi.
Kad krēms saviezē, pārliec aukstā traukā un atdzesē.
Balto krēmu pagatavo, sajaucot sastāvdaļas.
Noskalo un sagriez zemenes.
Kārto zemenes uz kūkas.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Mocarellas acu āboli

5min • Viegli

Cīsiņu mūmijas

30min • Viegli