Sirsniņcepumi

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Sirsniņcepumi

Sastāvdaļas

  • Sviests
     120 g
  • Pūdercukurs
     60 g
  • Ola
     1 gabali
  • Milti
     210 g
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Ievārījums pildījumam
     100 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakuļ sviestu ar pūdercukuru.
Pievieno olu, masu sakuļ.
Iecilā miltus, veidojot biezu mīklu.
Mīklu liek ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.
Mīklu izrullē. Ar apļveida formiņu veido cepumu pamatnes un to vidū ieliek piciņu ievārījuma.
Ar to pašu apļveida formiņu mīklā veido cepuma virsējo kārtu, kurai vidū izspiež sirsniņveida caurumu.
Cepuma virsējo kārto liek uz cepuma pamatnes tā, lai ievārījums aizpilda sirsniņas formu.
Liek cepties 185 grādu temperatūrā aptuveni 8 minūtes (līdz cepumi kļūst zeltaini brūni).
Cepumus atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Laima tarte

2h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Šokolādes konfektes

2h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes