Skābētu kāpostu zupa

  • Gatavošana 1h 20min
  • Viegli
Skābētu kāpostu zupa
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Skābēti kāposti Rimi
     1 kg
  • Pērļu grūbas
     100 g
  • Kūpināta cūkgaļas krūtiņa
     600 g
  • Sīpols
     2 gab.
  • Burkāns (neliels)
     1 gab.
  • Ķiploks
     5 daiva (-s)
  • Eļļa
     30 ml
  • Ūdens
     
  • Sāls, pipari, cukurs
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pagatavo latviešu iecienīto skābētu kāpostu zupu ar kūpinātu cūkgaļas krūtiņu - tā ir sātīga un garda maltīte, kas kārtīgi pabaros visus tuvos un mīļos.

Sagriez sīpolus plānās šķēlēs, sarīvē burkānu. Nomizo ķiploku un smalki sakapā vai izspied caur ķiploku spiedi.
lelej 5-6l katliņā eļļu un sautē sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno burkānus, tad ķiploku un kūpinātu cūkgaļu.
Kad viss nedaudz apcepies, ielej katlā 3/4 ūdeni un vāri vismaz 40 minūtes. Tad pievieno skābētus kāpostus un turpini vārīt vēl 30 minūtes, līdz gaļa kļuvusi mīksta un kāposti atdevuši savu skābeno garšu. Nogaršo un pēc nepieciešamības pievieno garšvielas, sāli vai cukuru.

Skābu kāpostu zupa ar katru dienu kļūst gardāka, pat tad, kad tā nostāvējusi ledusskapī divas dienas.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zivs buljons

1h 20min • Viegli

Vienas frikadeles zupa

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skābeņu zupa

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes