Sastāvdaļas
-
Skābēti kāposti Rimi1 kg
-
Pērļu grūbas100 g
-
Kūpināta cūkgaļas krūtiņa600 g
-
Sīpols2 gab.
-
Burkāns (neliels)1 gab.
-
Ķiploks5 daiva (-s)
-
Eļļa30 ml
-
Ūdens
-
Sāls, pipari, cukurspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Pagatavo latviešu iecienīto skābētu kāpostu zupu ar kūpinātu cūkgaļas krūtiņu - tā ir sātīga un garda maltīte, kas kārtīgi pabaros visus tuvos un mīļos.
Skābu kāpostu zupa ar katru dienu kļūst gardāka, pat tad, kad tā nostāvējusi ledusskapī divas dienas.