Skotu ola palijas apvalkā

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti
Skotu ola palijas apvalkā
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Palijas fileja
     300 g
  • Šalotes sīpols
     1 gabali
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Rīvmaize
     2 ēdamk.
  • Citrons
     0.5 gabali
  • Itāļu garšviela
     0.5 ēdamk.
  • Olas
     2 gabali
  • Sāls
      Pēc garšas
  • Eļļa
     1 L

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Tradicionālo maltās gaļas apvalku Skotu olai nomainām pret palijas fileju un tā iegūst pavisam citu smeķi! Izmēģini šo recepti Lieldienās kā svētku galda uzkodu.

Liec vārīties olas aptuveni 6 minūtes. Kad tās izvārījušās, liec uzreiz ledusaukstā ūdenī, atdzesē un nolobi čaumalu.
Samal vai smalki sakapā palijas fileju. Pievieno zivij sakapātu sīpolu, ķiploku, sāli, citrona miziņu, tējkaroti citrona sulas, itāļu garšvielas un rīvmaizi pēc nepieciešamības, tik daudz, lai masa labi turētos kopā.
Atsevišķā traukā ieber vēl rīvmaizi.
Panē olu zivs masā, pēc tam apviļā rīvmaizē un cep aptuveni 180 grādos sakarsētā eļļā aptuveni 5–7 minūtes. Vari gatavot šo ēdienu arī karstā gaisa friterī 180 grādos aptuveni 5 minūtes.
Pasniedz ar iecienītākajām mērcēm vai svaigiem salātiem.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti

Mocarellas acu āboli

5min • Viegli

Cīsiņu mūmijas

30min • Viegli