Skotu olas ar franču „bois boudran” mērci

  • Gatavošana 2h
  • Grūti
Skotu olas ar franču „bois boudran” mērci
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

Skotu olas

  • Paipalu olas
     12 gab.
  • Malta cūkgaļa
     750 g
  • Sinepes
     50 g
  • Loki
     5 g
  • Pētersīļi
     5 g
  • Ola
     1 gab.
  • Sāls
     10 g
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Eļļa
     1 L

Panējums

  • Milti
     200 g
  • Sāls
     10 g
  • Rīvmaize
     100 g
  • Ola
     1 gab.

Mērce

  • Rapšu eļļa
     150 ml
  • Etiķis
     50 ml
  • Tomāti
     2 gab.
  • Kečups
     85 g
  • Šalotes sīpoli
     100 g
  • Pētersīļi
     15 g
  • Loki
     5 g
  • Vusteršīras mērce
     1 tējk.
  • Tabasco mērce
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Interesanta recepte, kas derēs lieliski gan kā otrais ēdiens, gan uzkoda!

Novāri paipalu olas 2 minūtes, pēc tam ieliec tās atdzesēties aukstā ūdenī uz 10 minūtēm un tad nolobi čaumalas.

Blanšē, nomizo un sagriez mazos gabaliņos tomātus. Šalotes sīpolus sagriez mazos gabaliņos. Lokus un pētersīļus sakapā. Bļodiņā liec visas mērces sastāvdaļas, izņemot Tabasco, un kārtīgi samaisi, pēc tam uzmanīgi pēc garšas pievieno Tabasco mērci.

Citā bļodā liec malto gaļu un pārējās skotu olām paredzētās sastāvdaļas, izņemot paipalu olas un eļļu, un kārtīgi samaisi.

Ņem 1 paipalu oliņu un rūpīgi aptin ar gaļas masu. Tā sagatavo visas paipalu olas.

Uz šķīvja uzber panējumam paredzētos miltus, uz cita šķīvja rīvmaizi, bļodā ielej sakulto ar nedaudz ūdens olu.

Katru olu, kas ietīta gaļas masā, apviļā miltos, tad olā un rīvmaizē, pēc tam vēlreiz olā un rīvmaizē.

Katlā ielej augu eļļu un sakarsē līdz 175 grādiem. Liec eļļā olas un vāri, līdz tās kļūst tumši brūnas.

Nosusini lieko eļļu uz papīra dvieļa un pasniedz karstas kopā ar mērci.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Šnicelburgers

35min • Viegli

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes