Sastāvdaļas
Skotu olas
-
Paipalu olas12 gab.
-
Malta cūkgaļa750 g
-
Sinepes50 g
-
Loki5 g
-
Pētersīļi5 g
-
Ola1 gab.
-
Sāls10 g
-
Melnie piparipēc garšas
-
Eļļa1 L
Panējums
-
Milti200 g
-
Sāls10 g
-
Rīvmaize100 g
-
Ola1 gab.
Mērce
-
Rapšu eļļa150 ml
-
Etiķis50 ml
-
Tomāti2 gab.
-
Kečups85 g
-
Šalotes sīpoli100 g
-
Pētersīļi15 g
-
Loki5 g
-
Vusteršīras mērce1 tējk.
-
Tabasco mērcepēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Interesanta recepte, kas derēs lieliski gan kā otrais ēdiens, gan uzkoda!
Novāri paipalu olas 2 minūtes, pēc tam ieliec tās atdzesēties aukstā ūdenī uz 10 minūtēm un tad nolobi čaumalas.
Blanšē, nomizo un sagriez mazos gabaliņos tomātus. Šalotes sīpolus sagriez mazos gabaliņos. Lokus un pētersīļus sakapā. Bļodiņā liec visas mērces sastāvdaļas, izņemot Tabasco, un kārtīgi samaisi, pēc tam uzmanīgi pēc garšas pievieno Tabasco mērci.
Citā bļodā liec malto gaļu un pārējās skotu olām paredzētās sastāvdaļas, izņemot paipalu olas un eļļu, un kārtīgi samaisi.
Ņem 1 paipalu oliņu un rūpīgi aptin ar gaļas masu. Tā sagatavo visas paipalu olas.
Uz šķīvja uzber panējumam paredzētos miltus, uz cita šķīvja rīvmaizi, bļodā ielej sakulto ar nedaudz ūdens olu.
Katru olu, kas ietīta gaļas masā, apviļā miltos, tad olā un rīvmaizē, pēc tam vēlreiz olā un rīvmaizē.
Katlā ielej augu eļļu un sakarsē līdz 175 grādiem. Liec eļļā olas un vāri, līdz tās kļūst tumši brūnas.
Nosusini lieko eļļu uz papīra dvieļa un pasniedz karstas kopā ar mērci.