Slinkie kāpostu tīteņi

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Slinkie kāpostu tīteņi

Sastāvdaļas

  • Maltā cūkgaļa Rimi
     500 g
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Sīpols
     1 gab.
  • Burkāns
     2 gab.
  • Svaigais kāposts
     1 kg
  • Tumšā sojas mērce Rimi
     1 ēdamk.
  • Tvaicēti gargraudu rīsi Rimi
     1 sauja (-s)
  • Pētersīļi
     20 g
  • Sāls, pipari
      pēc garšas
  • Eļļa
      cepšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Slinkie kāpostu tīteņi ir ātri pagatavojami ar ikdienā viegli pieejamiem produktiem, kas gandrīz vienmēr būs Tavā ledusskapī. Sātīga maltīte visai ģimenei!

Apcep smalki sagrieztu sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs un zeltains. Pievieno sarīvētus burkānus un sasmalcinātus ķiplokus. Cep vēl pāris minūtes.
Pievieno ēdamkaroti tumšās sojas mērces un samaisi, lai tā vienmērīgi pārklāj dārzeņus. Pannā pievieno malto cūkgaļu. Cep maisot, līdz gaļa kļūst brūna un pilnībā izcepta.
Smalki sagriez svaigu kāpostu un pievieno to pannā. Turpini sautēt visu kopā, līdz kāposti mīksti (aptuveni 10–15 minūtes).
Kad kāposti gatavi, pievieno sauju iepriekš tvaicētu gargraudu rīsus. Turpini sautēt visu vēl 15 minūtes, lai rīsi uzsūc garšas un sajaucas ar pārējām sastāvdaļām.
Pievieno sāli un piparus pēc garšas, samaisi un ļauj kārtīgi ievilkties.
Pasniedz siltu ar pāri pārkaisītiem svaigiem, smalki sagrieztiem pētersīļiem.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes