Smalkā siera kūka

  • Gatavošana 1h 20min
  • Viegli
Smalkā siera kūka

Sastāvdaļas

Pamatnei

  • Muslis smalkais
     350 g
  • Sviests
     110 g
  • Kanēlis
     1 tējk.

Virsmai

  • Pūdercukurs
     90 g
  • Skābais krējums 30%
     90 g
  • Olas
     4
  • Krēmsiers
     700 g
  • Citrons
     1 gabali

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gaisīga siera kūka saldo ēdienu cienītājiem

Sāk ar siera kūkas pamatnes gatavošanu. Muslim pieber kanēli un pievieno mīkstu (istabas temperatūrā atlaidinātu) sviestu.
Sviesta daudzumu jāskatās tā, lai masa iznāk tāda drupena, bet, kuru var labi sapresēt formā.
Kad siera kūkas pamatne sagatavota, ieklāj to vienmērīgi (iepriekš ar sviestu ietaukotā) cepamformā – gan pamatnē, gan gar maliņām.
Kad pamatne gatava, pagatavo krēma daļu. Pie olas un olu dzeltenumiem liek klāt pūdercukuru un viegli sakuļ.
Kult vajag uz maziem apgriezieniem – tā, lai olas pārāk nesaputojas. Tas tādēļ, lai siera kūka ir blīva un nav pārāk gaisīga.
Kad olas ar cukuru sakultas, pievieno krēmsieru, pēc tam skābo krējuma.
Gan krēmsieru, gan skābo krējumu vajag izvēlēties pēc iespējas treknāku.
Masu viegli saputo un samaisa, līdz pazūd visi kunkuļi.
Tad siera masai pierīvē miziņu no ½ citrona un piespiež sulu no 1/3 citrona, visu atkal samaisa, klāj pa virsu cepumu masai cepamformā.
Pārklāj formu ar folijas kārtu un liek cepties 150 C temperatūrā kādas 40 minūtes, tad noņem foliju un cep vēl kādas 20 minūtes.
Lai ceptā siera kūka sanāktu mitrāka,sulīgāka, to cepot, krāsns apakšā liec ūdens trauku.
Kad kūka izcepusies, ņem to ārā no cepamtrauka un noliek atdzist.
Vislabāk siera kūku ir cept dienu vai pat 2 dienas iepriekš, jo ar siera kūku ir tā – jo tā ilgāk savelkas, jo labāk garšo.
Pirms pasniegšanas kūku pārklāj ar Pure food ķiršu smēriņu un sagriež gabaliņos. No 20 cm formas sanāks skaisti 8 gabaliņi.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes