Šnicelburgers

  • Gatavošana 35min
  • Viegli
Šnicelburgers

Sastāvdaļas

  • Malta cūkgaļa Rimi
     300 g
  • Kārtainā rauga mīkla
     300 g
  • Ola
     1 gab.
  • Skābēti kāposti
     80 g
  • Rīvmaize
     40 g
  • Majonēze
     50 g
  • Sinepes
     10 g
  • Sīpols
     1 gab.
  • Citrona sula
     1 ēdamk.
  • Rīvētais cietais siers Rimi
     10 g
  • Sāls, pipari, cukurs
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ja vēlies apēst ko piepildošu un negribas ilgi darboties virtuvē, pamēģini pagatavot sātīgo šnicelburgeru. Tas ir ārkārtīgi gards un sulīgs!

Ņem divas kārtainās mīklas strēmeles un katru pārgriez uz pusēm gareniski. Saputo olu un ar to nosmērē mīklas plāksnes. Divas mīklas plāksnes sarullē kopā, izveidojot garenu līniju un saritini rullītī.

Cepšanai izmanto apaļās cepšanas formiņas. Formiņās ieklāj cepamo papīru. Saritinātos mīklas rullīšus ievieto apaļās formiņās. Cep 190 grādos apmēram 35 minūtes, līdz tās ir zeltainas.

Sajauc malto cūkgaļu ar rīvētu sieru, vienu olu, sāli, pipariem un rīvmaizes. Izveido divas vienāda lieluma kotletes. Sagatavotās kotletes apviļā atlikušajā rīvmaizē. Kotletes cep uz pannas vai cepeškrāsnī, līdz tās ir pilnībā gatavas.

Smalki sagriez sīpolu un sajauc ar šķipsnu sāls, cukuru un citronu sulu. Ļauj marinēties, kamēr gatavo pārējās sastāvdaļas.
Pagatavo mērcīti - sajauc kopā majonēzi, sinepes un citrona sulu, samaisi visu kopā.

Izņem maizītes no formas un pārgriez uz pusēm, izveidojot augšu un apakšu. Uz maizītes pamatnes kārto: skābētus kāpostus, kotleti, mērcīti un marinētos sīpolus. Uzliec virsū maizītes augšējo daļu.

Līdzīgas receptes

Klasiskais rasols

1h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Makaroni ar gaļu

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes