Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Snikera krufini
-
Gatavošana 40min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
Krufini
-
Saldēta bezrauga kārtainā mīkla3 plāksnes
-
Riekstu šokolādes krēms (jeb Nutella)200 g
-
Sāļie zemesrieksti100 g
Pildījums
-
Vārīts iebiezinātais piens200 g
Dekors
-
Pūdercukurspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Krufini ir mafina un kruasāna apvienojums, kas ir kļuvis diez gan populārs starp gardumu mīļiem. Viegli un ātri pagatavojams deserts, kura izpildījumu var variēt ar dažādiem pildījumiem un garšām.
Cepeškrāsni sakarsē uz 200°C ar abpusējo apdedzi.
Atkausē kārtainās mīklas plāksnes, paņem vienu plāksni un pārloka uz pusēm, veidojot kvadrātu. Šo kvadrātu viegli izrullē, lai mīkla kļūst garāka un platāka.
Izrullēto mīklu pārklāj ar riekstu šokolādes krēmu (vai Nutellu) un pārber ar sakapātiem zemesriekstiem (mēs izmantojām sāļos riekstus, bet var arī nebērt riekstus, ja negaršo).
Visu rullē vienā garā desā. Desu pārgriež uz pusēm. Ar pusi, kur redzams pildījums, atstātu uz ārpusi, sāk rullēt šo mīklu uz apli, veidojot tādu kā spirāli jeb gliemežvāku. Vidu izspiež nedaudz uz augšu.
Katru gatavo formiņu ieliek mafinu pannā. Liek cepties 20-25 min. Jāatceras, ka iekšpusē mīkla ir pabieza, tamdēļ nebaidāmies pacept nedaudz ilgāk.
Gatavus krufinus izņem no cepeškrāsns un ļauj pilnībā atdzist. Pildījumu (pēc izvēles) saliek konditorejas maisiņā, uzgali iedur krufinā un pilda pilnu. Snikera krufinus pilda ar vārīto iebiezināto pienu. Tad no augšpuses pārber ar pūdercukuru.
Ja vēlās gatavot klasiskos krufinus, tad krēma un riekstu vietā mīklu apsmērē ar izkausētu sviestu un pārber ar cukuru un kanēli.