Šokolādes alus kūka

  • Gatavošana 1h 15min
  • Vidēji grūti

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Kūka

  • Milti
     185 g
  • Kakao
     120 g
  • Olas
     3 gab.
  • Olas dzeltenums
     1 gab.
  • Eļļa
     100 ml
  • Tumšā šokolāde
     120 g
  • Ābolu etiķis
     1 ēdamk.
  • Cukurs
     250 g
  • Sviests
     250 g
  • Porteris
     330 ml
  • Espresso
     1 ēdamk.
  • Soda
     1 tējk.
  • Sāls
     1 tējk.
  • Cepamais pulveris
     0.5 tējk.
  • Vaniļas ekstrakts
     0.5 tējk.

Krēms

  • Sviests
     350 g
  • Vaniļas ekstrakts
     0.5 tējk.
  • Kakao
     60 g
  • Pūdercukurs
     250 g
  • Piens
     60 ml

Dekors

  • Zemenes
      pēc garšas
  • Mellenes
      pēc garšas
  • Piparmētra
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagatavo divas 20 cm diametra kūku formas. Ieziež ar sviestu un pamatni izklāj ar cepampapīru.

Lielā bļodā iesijā miltus, kakao, sāli, sodu un cepamo pulveri. Samaisa.

Citā bļodā sajauc porteri, vaniļu un espresso. Samaisa.

Lielā bļodā sajauc sviestu (istabas temperatūrā) un cukuru, puto ar elektrisko mikseri (apmēram 5 minūtes), līdz masa ir vienmērīga un gaisīga. Pa vienai pievieno olas. 

Turpina putot, lēnām pievienojot eļļu, tad olas dzeltenumu, ābolu etiķi un turpina putot. Uzsilda krāsni līdz 160°C.

Bļodai ar sviesta masu pamīšus pievieno sausās un šķidrās sastāvdaļas - nedaudz sausās, nedaudz šķidrās, tad atkal sausās - lai viss vienmērīgi iemaisās.

Ieber smalki sagrieztu šokolādi un iemaisa ar lāpstiņu.

Sadala mīklu uz pusēm, lai vienādi abās bļodās. 

Cep 35 minūtes vai līdz brīdim, kad zobu bakstāmajam kociņam, iedurot to mīklā, mīkla vairs nepielīp.

Izņem kūkas un ļauj tām atdzist 10 minūtes. Tad izņem no formām un pārvieto uz restēm, lai tās pilnībā atdziest.

Tikmēr gatavo krēmu. Lielā bļodā puto sviestu un vaniļas ekstraktu. Pamazām pievieno kakao, pūdercukuru un pienu, līdz izveidojas vēlamā konsistence.

Kārto kūku un dekorē tā, kā sirds kāro.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes