Sastāvdaļas
Torte
-
Sviests 82%200 g
-
Pūdercukurs100 g
-
Kakao100 g
-
Liķieris Amaretto75 ml
-
Bezē plāksnes7 gab.
Dekors
-
Grauzdēti lazdu rieksti150 g
-
Bezē cepumipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Katra diena ir svētki, šaubu nav, tomēr svinību galdam ir jābūt īpašam. Ir jāļauj sev justies īpaši, tāpēc arī ēdienus un dzērienus svētku reizē vajag izvēlēties viņpus ikdienišķā, pat ja tam jāvelta vairāk laika un resursu.
Aperitīvam – šampanietis un mini kaviārmaizītes. Grezni, drusku vieglprātīgi – tieši tā, kā vajag, lai atraisītu iztēli un apetīti.
Labas svētku maltītes pamatu veido svaiga kaņepju maize, jēra kājas cepetis ar rozmarīna kartupeļiem un viegls sarkanvīns. Un, protams, svētku galda briljants, iespējams, iecienītākais deserts Latvijā, īsta klasika jebkuros svētkos – šokolādes bezē torte, turklāt pašcepta, izcils lazdu riekstu, kakao, 82% sviesta, Amaretto, Grand Manier un trauslā Pavlovas bezē apvienojums.
Bļodā liec sviestu (sviestam jābūt mīkstas konsistences – kā plastilīnam). Pievieno pūdercukuru, kakao un Amaretto liķieri. Ar mikseri saputo vienmērīgā masā.
Saputoto krēmu iepildi konditorejas maisiņos. Izvēlies vēlamo uzgali. Ņem pirmo bezē plāksni un gar pašu bezē plāksnes maliņu veido dekoratīvu valnīti.
Tad pa virsu liec nākamo bezē plāksnes kārtu un tai uzklāj krēmu. Šo darbību atkārto ar visām plāksnēm. Pēdējās plāksnes virsmai vari neklāt krēma maliņu – vari izdekorēt citādi.
Apgrauzdē riekstus, noņem tiem miziņas. Sadrupini riekstus un bezē cepumus un pievieno kā dekoru uz kūkas virsējās plāksnes.
ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME.
Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.