Sastāvdaļas
-
Šokolāde 70%100 g
-
Sviests55 g
-
Sviestsformiņu iesmērēšanai
-
Ola1 gab.
-
Olas dzeltenums1 gab.
-
Cukurs55 g
-
Sālsšķipsniņa
-
Milti30 g
-
Saldējumspasniegšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Ūdens peldē izkausē šokolādi ar sviestu.
Olas sajauc ar cukuru un izkausēto šokolādi.
Pieber miltus, samaisa un masu pilda ietaukotās keramiskās formiņās.
Cep sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 13 minūtes.
Ļauj 1 minūti atdzist, tad izņem no formiņas, to apgāžot.
Pasniedz ar saldējumu – īpaši iesaku vaniļas vai cigoriņa garšu.
Šis deserts būs sevišķi gards kopā ar IPA vai portera tipa alu.