Šokolādes kanēļa kūka ar putotu kokosu

  • Gatavošana 45min
  • Viegli
Šokolādes kanēļa kūka ar putotu kokosu
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Kūka

  • Šokolāde Rimi (85%)
     100 g
  • Olīveļļa
     60 ml
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     100 ml
  • Milti
     200 g
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Malts kanēlis
     1 ēdamk.
  • Cukurs
     180 g
  • Piena alternatīva
     170 ml
  • Nogatavināts banāns
     1 gab.

Dekors

  • Svaigas avenes Rimi
     200 g
  • Kokosa piens Rimi Planet
     400 ml
  • Pūdercukurs
     2 tējk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Izkausē šokolādi ar eļļu.
Sajauc miltus ar cukuru, kanēli un sāli.
Banānu samaļ ar pienu.
Sajauc banānu masu ar šokolādi, tad iecilā miltus ar cukuru.
Masu lej formā.
Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 190 grādos 20 -25 minūtes, atkarībā no izvēlētās formas.
Atdzesē un tikai tad dekorē.

Atver kokosa pienu (noturētu ledusskapī vismaz 3 h), nesakratot.

Nosmel kokosa "krējumu" un sajauc ar pūdercukuru.
Uzputo izmantojot putojamo slotiņu.
Gaisīgākam krēmam, nedaudz pievieno kokosa ūdeni, līdz iegūsti vēlamo putukrējumu.
Liec krēmu un ogas kūciņām.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes