Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Šokolādes ķiršu kūciņas
-
Gatavošana 45min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Mīkla
-
Milti120 g
-
Kakao60 g
-
Cepamais pulveris1 tējk.
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Eļļa120 ml
-
Cukurs160 g
-
Olas2 gab.
-
Vaniļas cukurs1 tējk.
-
Piens160 ml
Krēms
-
Sviests (istabas temperatūrā)200 g
-
Pūdercukurs200 g
-
Kokteiļķiršu sīrups3 ēdamk.
-
Saldais krējums2 ēdamk.
-
Rozā krāsviela5 pilieni
Dekors
-
Kokteiļķirši12 gab.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzsilda krāsni līdz 180°C.
Sagatavo kūciņu formiņas.
Lielā bļodā ieber miltus, kakao, cepamo pulveri, vaniļas cukuru un sāli.
Citā bļodā sakuļ eļļu, cukuru, olas.
Pamazām sausajām sastāvdaļām pievieno šķidrās, tad pa daļām pievieno pienu un maisa, līdz izveidojusies vienmērīga masa.
Masu lej formiņās (⅔ no formiņas, jo mīkla pacelsies).
Cep aptuveni 15 minūtes vai līdz mīkla nelīp pie zobubakstāmā kociņa, kad to ievieto kūciņā.
Kamēr kūciņas cepas, gatavo krēmu.
Bļodā kuļ sviestu (istabas temperatūrā), līdz tas kļuvis gaisīgs.
Pamazām pievieno pūdercukuru.
Tad pa vienai ēdamkarotei pievieno kokteiļu ķirsīšu sīrupu un rozā krāsvielas pilienus, līdz iegūta skaista rozā krāsa.
Tad pievieno saldo krējumu un kuļ, līdz izveidojas vienmērīga masa.
Kūciņas un krēmu atdzesē.
Tad smērē krēmu un dekorē ar ķirsīti.