Šokolādes mokas muss bez cukura

  • Gatavošana 45min
  • Viegli
Šokolādes mokas muss bez cukura
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Šokolāde bez cukura
     250 g
  • Stipra, atdzesēta kafija
     120 ml
  • Saldais krējums
     500 ml
  • Ogas
      pēc izvēles
  • Stēvija
      pēc izvēles

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kas var būt labāks par šokolādi? Šis gaisīgais šokolādes muss noteikti palutinās Tavas garšas kārpiņas! Tas ir viegli pagatavojams un nesatur pievienoto cukuru.

Saputo krējumu mikserī.
Nelielā katliņā uz mazas uguns vai mikroviļņu krāsnī ar 30 sekunžu intervālu izkausē 240 g šokolādes, pataupi 10 g šokolādes dekorēšanai.
Pievieno izkausētajai šokolādei kafiju un rūpīgi samaisi.
Lej šokolādes masu putukrējumā un puto lēnā režīmā. Ja vēlies saldāku, pievienot stēviju pēc garšas.
Gatavo masu liec deserta traukos un atdzesē 30 minūtes.
Dekorē ar ogām pēc izvēles un rīvētas šokolādes skaidiņām.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes