Sastāvdaļas
Biskvīts
-
Olas3 gab.
-
Cukurs70 g
-
Tumšā šokolāde150 g
-
Milti70 g
-
Cepamais pulveris10 g
-
Sviests80 g
-
Skābais krējums150 g
Krēms
-
Piens500 ml
-
Cukurs100 g
-
Olu dzeltenums3 gab.
-
Milti4 ēdamk.
-
Tumšā šokolāde200 g
Pildījums
-
Avenes200 g
Dekors
-
Sāļās kukurūzas šokolādē210 g
-
Avenes50 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Ahh, īstiem kārumniekiem!
Sakarsē krāsni 170 grādus karstu. Sagatavo kūkas formu 23 cm diametrā ar noņemamām malām.
Gatavo biskvītu. Putojamā traukā liec olas, pievieno cukuru un puto, līdz izveidojas gaisīgas putas.
Ūdens peldē izkausē šokolādi kopā ar sviestu, pievieno olu masai un iemaisi. Ieputo skābo krējumu.
Putojot iesijā miltus un cepamo pulveri.
Lej ietaukotā formā un liec krāsnī cepties uz 30–35 minūtēm.
Gatavo krēmu. Katlā uzkarsē 3/4 piena.
Tikmēr atlikušo pienu sajauc ar olu dzeltenumiem, cukuru, miltiem, lej iegūto masu karstajā pienā un maisi, līdz sāk biezēt.
Turpini vārīt līdz pirmajiem burbuļiem. Nedaudz atdzesē.
Tikmēr ūdens peldē izkausē šokolādi.
Kad piena un olu masa mazliet padzisusi, iemaisi šokolādi un atdzesē krēmu pilnībā.
Liec kopā kūku. Sagriez biskvītu 3 daļās.
Uz pirmās kārtas liec krēmu un nedaudz aveņu, tad liec otru biskvīta kārtu, kuru noklāj ar krēmu un avenēm.
Uzliec trešo kārtu un pārklāj ar krēmu. Dekorē ar sāļo kukurūzu šokolādē un avenēm.