Sastāvdaļas
-
Sviests110 g
-
Tumšā šokolāde60 g
-
Olas2 gab.
-
Cukurs100 g
-
Kviešu milti65 g
-
Mandeļu milti30 g
-
Kanēlis0.5 tējk.
-
Dažādi rieksti75 g
-
Saldais krējums100 g
-
Maskarpones siers65 g
-
Mandarīnu ievārījums6 tējk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Rimi Gardēžu šokolādes un mandarīnu braunija recepte. Iemācies pagatavot gardu un sezonālu našķi ar Lieni Zemīti.
Tumšo šokolādi kausē ūdens peldē kopā ar sviestu.
Vienlaikus puto olas ar cukuru līdz gaisīgai konsistencei.
Kad olas saputotas, pievieno abu veidu miltus un izkausēto šokolādi, samaisi, līdz iegūta viendabīga masa, pievieno sasmalcinātus riekstus.
Lej ietaukotās formās, cep iepriekš sakarsētā krāsnī 170 grādos aptuveni 20 min.
Atdzesē.
Pasniedzot dekorē ar saputotu maskarpones sieru ar saldo krējumu un mandarīnu ievārījumu.