Šokolādīgā īru kafija

  • Gatavošana 10min
  • Viegli
Šokolādīgā īru kafija
Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes

Sastāvdaļas

  • Melna kafija
     150 g
  • Šokolādes sīrups
     30 ml
  • Īru viskijs
     40 ml
  • Atdzesēts saldais krējums
     70 g
  • Muskatrieksts
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pagatavo kafiju tā, lai tajā nepaliek biezumi – izmanto franču presi, filtra aparātu, espresso aparātu vai jebkuru citu pagatavošanas metodi, kur biezumi tiek izfiltrēti.

 

To ielej atsevišķā traukā, no kura būs viegli dzērienu izliet – lieliski derēs metāla piena kanniņa.

 

Pievieno viskiju un šokolādes sīrupu un kārtīgi samaisi visu kopā.

Visu dzērienu ielej pasniegšanas glāzē – tai jābūt vismaz 250 mililitru tilpumā, karstuma izturīgai un ar platu augšu, lai viegli baudīt.

 

Uzkul saldo krējumu – te vislabāk noderēs neliels kokteiļu šeikeris, taču var izmantot jebkuru metodi.

Saldajam krējumam jābūt sakultam tekstūrā, kas atgādina izkusušu saldējumu – tam jābūt plūstošam un viegli izlejamam.

 

Dzēriena virsmai uzliec karoti un piesardzīgi uzlej dzērienam saldo krējumu.

Karote palīdzēs krējumam nostāties augšpusē un nenogrimt dzērienā.

 

Pa virsu uzrīvē svaigu muskatriekstu – tas piešķirs izcilu aromātu.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes
Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes

Aperol Spritz

5min • Viegli
Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes