Sastāvdaļas
-
Melna kafija150 g
-
Šokolādes sīrups30 ml
-
Īru viskijs40 ml
-
Atdzesēts saldais krējums70 g
-
Muskatriekstspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Pagatavo kafiju tā, lai tajā nepaliek biezumi – izmanto franču presi, filtra aparātu, espresso aparātu vai jebkuru citu pagatavošanas metodi, kur biezumi tiek izfiltrēti.
To ielej atsevišķā traukā, no kura būs viegli dzērienu izliet – lieliski derēs metāla piena kanniņa.
Pievieno viskiju un šokolādes sīrupu un kārtīgi samaisi visu kopā.
Visu dzērienu ielej pasniegšanas glāzē – tai jābūt vismaz 250 mililitru tilpumā, karstuma izturīgai un ar platu augšu, lai viegli baudīt.
Uzkul saldo krējumu – te vislabāk noderēs neliels kokteiļu šeikeris, taču var izmantot jebkuru metodi.
Saldajam krējumam jābūt sakultam tekstūrā, kas atgādina izkusušu saldējumu – tam jābūt plūstošam un viegli izlejamam.
Dzēriena virsmai uzliec karoti un piesardzīgi uzlej dzērienam saldo krējumu.
Karote palīdzēs krējumam nostāties augšpusē un nenogrimt dzērienā.
Pa virsu uzrīvē svaigu muskatriekstu – tas piešķirs izcilu aromātu.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.