Sastāvdaļas
-
Cālis1.5 kg
-
Dilles1 bunte (-s)
-
Ābols1 gab.
-
Ķiploks1 gabali
-
Olīveļļapēc garšas
-
Malta paprika50 g
-
Karijs50 g
-
Speķis pannas iesmērēšanainedaudz
-
Tukša alus pudele1 gab.
-
Baltvīns400 ml
-
Konjaks50 ml
-
Sviests50 g
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Vistu nomazgā un tad nosusini.
Ābolus nomizo, izņem serdi un sagriez plānās šķēlēs.
Pie āboliem pievieno sakapātas dilles un pieliec nedaudz sāli. Vistai nogriez lielos taukus, ja tādi ir.
Vistas filejā iegriez 3 mazas kabatiņas, kurās katrā ieliec pa daivai mizota ķiploka.
Ābolus un atlikušo ķiploku iepildi vistas vēderā.
Vistu kārtīgi iesmērē ar olīveļļu.
Vistu apkaisi ar garšvielām un atkal kārtīgi iemasē.
Alus pudelē ielej līdz trešdaļai ūdeni.
Ar speķi iesmērē cepamo pannu, tad tur pielej baltvīnu un konjaku.
Vistu sēdini uz pudeles kakliņa tā, lai kakliņš ir vistas vēderā.
Vistu liec uz pannas, balstot uz pudeles.
Pannu liec pirms tam uzsildītā krāsnī uz 190 grādiem tā, lai vista būtu stāvus. Cep 50-60 minūtes. Kad vista izcepusies, ļauj tai atpūsties 5-10 minūtes.
Vīnu ar konjaku, kas palicis cepamajā pannā, pārlej katliņā, novāri uz pusi mazāk un iekul aukstu sviestu.
Vistu pasniedz ar sagatavoto vīna un konjaka mērci.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.