Sastāvdaļas
-
Makaroni Spaghetti180 g
-
Eļļa cepšanai1 ēdamk.
-
Kūpināts šķiņķis50 g
-
Šalotes sīpols1 gabali
-
Sauss baltvīns40 ml
-
Saldais krējums180 g
-
Siers Grana Padano30 g
-
Baltie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Krēmīga pasta ar sieru un kraukšķīgiem šķiņķa gabaliņiem - tieši tas, kas vajadzīgs.
Novāri spageti 1 minūti mazāk, kā norādīts uz iepakojuma.
Pannā sakarsē eļļu un apcep kūpināto šķiņķi, līdz tas ir kraukšķīgs. Noņem no pannas.
Atlikušajās taukvielās sautē sīpolus (nomizotus, smalki sagrieztus), tad pievieno vīnu un noreducē uz pusi. Pievieno saldo krējumu.
Līdzko mērce sāk vārīties, nogriez karstumu, pierīvē sieru un maisi, līdz mērce sabiezē.
Pievieno tikko novārītus spageti un pasniedz, pa virsu liekot kraukšķīgo šķiņķi un uzberot baltos piparus.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.