Spageti ar garnelēm un ķiplokiem

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Spageti ar garnelēm un ķiplokiem
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Nevārītas tīģergarneles
     500 g
  • Spageti makaroni
     250 g
  • Ķiploks
     6 daiva (-s)
  • Olīveļļa
     100 g
  • Sviests
     100 g
  • Čili pārslas
     0.5 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Citrons
     1 gab.
  • Pētersīļi
     1 bunte (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Garšīga un aromātiska pasta ar sulīgām garnelēm, ķiplokiem, čili un svaigiem pētersīļiem - perfekts ēdiens jebkurai dienai!

Uzsildi cepeškrāsni līdz 250 °C grila režīmā.

Attīri garneles no čaulas un liec cepamtraukā vienā kārtā.

Sagriez sviestu mazos gabaliņos. Aplaisti garneles ar olīveļļu un citrona sulu, apkaisi ar sviesta gabaliņiem, čili pārslām un 1/2 tējk. sāls.
Pievieno izspiestu ķiploku, samaisi un ļauj ievilkties vismaz 10 minūtes.
Pa to laiku novāri spageti ar ēdamkaroti sāls. Kad makaroni gatavi, nokās, saglabājot 100 ml vārīšanās ūdens.
Garneles cep sakarsētajā cepeškrāsnī apmēram 5 minūtes, līdz tās kļūst rozā.

Pievieno tās katlā ar spageti un pataupīto ūdeni, uzkarsē un iemaisi pētersīļus.

Liec servējamā traukā.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vegāniskā musaka

2h • Vidēji grūti