Sastāvdaļas
-
Kartupeļi600 g
-
Sīpols1 gab.
-
Olas6 gab.
-
Eļļa fritēšanai600 ml
-
Saldais krējums50 g
-
Olīveļļanedaudz
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Mizotus kartupeļus griez plānās šķēlēs.
Sīpolus sagriez uz pusēm un arī griez plānās šķēlēs.
Katlā uzsilda eļļu, tad liec kartupeļus fritēties eļļā, aptuveni 5 minūtes. Pēc tam pievieno sīpolus un cep vēl 5 minūtes.
Atsevišķā bļodā uzsit olas kopā ar saldo krējumu, tur arī pievieno pāris šķipsnas sāls – gatavojot kartupeļus jāliek vairāk sāls kā parasti.
Kad kartupeļi ar sīpoliem izcepušies, tad tos nokās un pievieno pie olām.
Visu samaisi kopā, tad liec pannā ar nedaudz olīveļļu, kura pirmstam uzsildīta.
5 minūtes pacep uz pannas, tad liec krāsnī 180 grādos uz 15 minūtēm vai līdz kartupeļi mīksti.