Sparģeļi ar lasi un sezamu

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Sparģeļi ar lasi un sezamu
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Sparģeļi
     200 g
  • Sviests un eļļa cepšanai
     40 g
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Pipari
     1 šķipsniņa (-s)
  • Lasis
     250 g
  • Grauzdētas sezama sēklas
     30 g
  • Terijaki sezama mērce
     35 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sparģeļi ar lasi un sezamu

Sparģeļus nomizo un blanšē karstā ūdenī aptuveni 1–2 minūtes, lai tie paliek stingri.
Pārkaisi nedaudz sāls un piparu.
Sagriez lasi ļoti plānās šķēlēs, pārkaisi garšvielas un aptin ap sparģeli.
Cep uz karstas pannas sviestā un eļļā apmaisot, kamēr lasis gatavs.
Pasniedz ar grauzdētām sezama sēklām, terijaki mērci un zaļumiem.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes