Sparģeļi ar mocarellu

  • Gatavošana 10min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Sparģeļi
     250 g
  • Ķirštomātiņi
     250 g
  • Mini mocarella
     125 g
  • Svaigs baziliks
     2 ēdamk.
  • Svaigi pētersīļi
     2 ēdamk.
  • Rīvēta citronu miziņa
     1 ēdamk.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Citronu sula
     2 ēdamk.
  • Olīveļļa
     2 ēdamk.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Pipari
     1 šķipsniņa (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sparģeļi ar mocarellu

Katlā uzvāri ūdeni ar sāli.
Sparģeļus pievieno verdošam ūdenim un vāri 3-4 minūtes.
Kad sparģeli gatavi, tos noskalo ar aukstu ūdeni un nosusini.
Mazā bļodiņā sajauc smalki sakapātu baziliku, pētersīļus, sarīvētu citrona miziņu un ķiploku, kas izspiests caur ķiplokspiedi.
Sparģeļus kārto uz šķīvja, pa virsu liec uz pusēm sagrieztus tomātiņus un mocarellas bumbiņas.
Apslaki ar citronu sulu, olīveļļu un pa virsu uzkaisi zaļumus.
Pārber ar sāli un maltiem pipariem.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes