Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Sparģeļi zaļie32 gabali
-
Vītināts šķiņķis Jamon16 šķēlītes
Mērce
-
Vīnogu kauliņu eļļa3 ēdamk.
-
Kūpināta paprika1 tējk.
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
Bļodā samaisi paprikas pulveri, ķiploku (izspiestu caur ķiplokspiedi), eļļu, sāli un piparus.
Sparģeļiem nolauz apakšiņu (jālauž līdz vietai, kura viegli lūzt).
Liec kopā pa 2 sparģeļiem un aptin ar vienu šķiņķa šķēli.
Liec pannā, vienā kārtā un, izmantojot otiņu, apsmērē ar eļļas maisījumu.
Liec cepties kādas 15-20 minūtes, kamēr gatavs.
Izņem un pasniedz ar Hollandaise mērci.