Sparģeļu pīrāgs

  • Gatavošana 50min
  • Viegli
Sparģeļu pīrāgs

Sastāvdaļas

  • Kārtainā mīkla “Selection by Rimi”
     400 g
  • Olas
     4 gabali
  • Biezpiens
     400 g
  • Saldais krējums
     70 ml
  • Sparģeļi
     12 gabali
  • Ķiršu tomātiņi
     8 gabali
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Pipari
      Pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pavasaris ir sparģeļu laiks, kad tie ir īpaši sulīgi un gardi. Pagatavo sātīgo pīrāgu un baudi sparģeļu ražu!

Mīklu atlaidina istabas temperatūrā, tad rūpīgi izklāj tartes formā un pamatni sadursti ar dakšu. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem un liec tajā mīklu cepties uz 5 minūtēm.
Gatavo pildījumu. Sakul olas ar sāli, pipariem un citām garšvielām pēc izvēles, pievieno sadrupinātu biezpienu, kā arī saldo krējumu.
Ņem ārā mīklu un uz pamatnes izklāj uz pusēm sagrieztus ķiršu tomātiņus, kā arī sparģeļus.
Sparģeļiem iepriekš jānogriež kātu apakšas un jāatstāj apmēram 10 cm garie augšējie asni. Pāri pārlej sagatavoto biezpiena masu un liec cepties 200 grādos 30–35 minūtes.
Pīrāga gatavību vari pārbaudīt, to izņemot no plīts un nedaudz pakratot. Ja vidus ir stingrs un nekustas, tad tas ir gatavs. Ja vēlies, vari pārkaisīt pīrāga augšu ar rīvētu cieto sieru. Pasniedz ar svaigiem lapu salātiem.

Līdzīgas receptes

Klasiskie Fish & Chips

30min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tako zupa

30min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes