Sparģeļu risoto ar austersēnēm

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti
Sparģeļu risoto ar austersēnēm
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sastāvdaļas

  • Sparģeļi
     1 bunte (-s)
  • Puravs
     0.5 gabali
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Arborio rīsi
     200 g
  • Baltvīns
     100 ml
  • Dārzeņu buljons
     800 ml
  • Bazilika lapas
     1 sauja (-s)
  • Citrons
     1 gabali
  • Sāls pēc garšas
     
  • Melnie pipari pēc garšas
     
  • Austersēnes
     300 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sparģeļus noblanšē un atdzesē zem auksta tekoša ūdens.
Nogriez sparģeļiem smukos galus un noliec malā.
Pārējos sparģeļu gabalus liec blenderī.
Pievieno bazilika lapas, nedaudz eļļas un sablendē viendabīgā masā.
Smalki sagriez puravu un ķiplokus.
Uzkarsē pannu un apcep puravus, līdz tie caurspīdīgi.
Pievieno rīsus un ķiplokus.
Sautē rīsus, bieži apmaisot, dažas minūtes.
Pievieno baltvīnu un apmaisi.
Lej klāt nedaudz buljona un, ik pa laikam apmaisot, sautē rīsus uz lēnas uguns, līdz šķidrums gandrīz iztvaikojis.
Pievieno vēl nedaudz buljona un turpini sautēt. Atkārto šo procesu, līdz viss buljons izvārījies un rīsi gatavi.
Iemaisi sparģeļu mērci un pievieno sāli, citrona sulu un piparus pēc garšas.
Pannā vai uz grila apcep austersēnes un pasniedz ar risoto.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Krāsainie vegāniskie burito

1h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes