Sparģeļu un prošuto uzkoda

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Sparģeļu un prošuto uzkoda
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Kārtainā mīkla
     500 g
  • Svaigs siers
     200 g
  • Saldais krējums
     50 g
  • Ola
     1
  • Prošuto
     1 paciņa (-s)
  • Sparģeļi
     20 gabali
  • Parmesan siers
     150 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 9 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagatavo krēmu: saldo krējumu sajauc ar svaigo sieru, sāli un pipariem.
Izrullē kārtaino mīklu un sagriez 9 četrstūros, pārsmērē ar svaigā siera krēmu, uz katra četrstūra liec vienu šķēli prošuto.
Nomizo sparģeļus, pārslaki ar olīveļļu, uzber sāli un piparus, sagriez atbilstoši mīklas izmēram un kārto pa diagonāli uz mīklas četrstūriem.
Uzliec piciņu svaigā siera krēma, pārkaisi Parmesan sieru.
Apsmērē malas ar sakultu olu un saloki divus stūrus vienu virs otra.

Pārsmērē ar olu un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādos, kamēr zeltaini brūns. 

Pārkaisi ar Parmesan sieru un pasniedz.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Tunča burgermaizīte

10min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Makaroni ar gaļu

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes