Sparģeļu un sēņu salāti ar franču vinegreta mērci

  • Gatavošana 23min
  • Vidēji grūti
Sparģeļu un sēņu salāti ar franču vinegreta mērci
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Rukola
     2 sauja (-s)
  • Šampinjoni
      6 gab.
  • Redīsi
      3 gab.
  • Zaļie sparģeļi
      5 gab.
  • Šalotes sīpols
     1 gabali
  • Sviests
     50 g
  • Dižonas graudu sinepes
     20 g
  • Olīveļļa
     50 ml
  • Citrons
     0.5 gab.
  • Sarkanvīna etiķis
     30 ml
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sparģeļus noblanšē un sagriez uz pusēm, šampinjonus izsautē sviestā.
Šalotes sīpolu smalki sagriez, liec bļodā, sajauc ar sāli, pipariem, sinepēm, sarkanvīna etiķi un citrona sulu un kārtīgi samaisi.
Ar putojamo slotiņu lēnām, pakāpeniski mērcē iemaisi olīveļļu.
Kārto uz šķīvja rukolas lapas, siltās sēnes, sparģeļus un redīsus.
Apslaki salātus ar dāsnu devu vinegreta mērces.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Cūkgaļas burgers

30min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes