Sastāvdaļas
Mīkla
-
Kviešu milti300 g
-
Olas3 gab.
-
Sāls0.33 tējk.
Pildījums
-
Siers Ricotta100 g
-
Spināti65 g
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Siers Grana Padano (rīvēts)1.5 ēdamk.
-
Melnie pipari0.5 tējk.
-
Olīveļļa2 ēdamk.
Pasniegšanai
-
Tomātu mērce120 g
-
Siers Grana Padano (rīvēts)30 g
-
Rukola1 sauja (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Pagatavo mīklu, sajaucot visas sastāvdaļas un cītīgi izmīcot, kamēr nelīp pie rokām.
Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus – mīklai jābūt cietas pastas mīklas konsistencē.
Jo cietāka mīkla, jo grūtāk to mīcīt, toties būs vieglāk izrullēt ļoti plāni.
Gatavo mīklu ietin pārtikas plēvē un noliec atpūsties vismaz 20 minūtes.
Gatavo pildījumu: apcep olīveļļā spinātus ar ķiploku un uzliec uz papīra dvielīša, lai notek liekais šķidrums, sakapā tos un sajauc ar pipariem un Ricotta un Grana Padano sieru.
Izrullē mīklu vismaz 1 mm plānā, garā strēmelē.
Ik pēc 2-3 cm liec ēdamkaroti pildījuma.
Izrullē otru identisku mīklas strēmeli.
Apkārt pildījumam mīklu samitrini ar tīru ūdeni.
Pa virsu klāj otru mīklas strēmeli. Izveido ravioli (kvadrāta formā) un sagriez vēlamā lieluma gabalos.
Liec vārīties verdošā ūdenī uz 2-3 minūtēm.
Pasniedz ar siltu tomātu mērci, rukolas lapām un rīvētu cieto sieru.