Spinātu un ricotta siera ravioli

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Spinātu un ricotta siera ravioli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Kviešu milti
     300 g
  • Olas
     3 gab.
  • Sāls
     0.33 tējk.

Pildījums

  • Siers Ricotta
     100 g
  • Spināti
     65 g
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Siers Grana Padano (rīvēts)
     1.5 ēdamk.
  • Melnie pipari
     0.5 tējk.
  • Olīveļļa
     2 ēdamk.

Pasniegšanai

  • Tomātu mērce
     120 g
  • Siers Grana Padano (rīvēts)
     30 g
  • Rukola
     1 sauja (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pagatavo mīklu, sajaucot visas sastāvdaļas un cītīgi izmīcot, kamēr nelīp pie rokām.

Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus – mīklai jābūt cietas pastas mīklas konsistencē.

Jo cietāka mīkla, jo grūtāk to mīcīt, toties būs vieglāk izrullēt ļoti plāni.

Gatavo mīklu ietin pārtikas plēvē un noliec atpūsties vismaz 20 minūtes.

 

Gatavo pildījumu: apcep olīveļļā spinātus ar ķiploku un uzliec uz papīra dvielīša, lai notek liekais šķidrums, sakapā tos un sajauc ar pipariem un Ricotta un Grana Padano sieru.

Izrullē mīklu vismaz 1 mm plānā, garā strēmelē.

Ik pēc 2-3 cm liec ēdamkaroti pildījuma.

Izrullē otru identisku mīklas strēmeli.

Apkārt pildījumam mīklu samitrini ar tīru ūdeni.

Pa virsu klāj otru mīklas strēmeli. Izveido ravioli (kvadrāta formā) un sagriez vēlamā lieluma gabalos.

 

Liec vārīties verdošā ūdenī uz 2-3 minūtēm.

 

Pasniedz ar siltu tomātu mērci, rukolas lapām un rīvētu cieto sieru.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes