Steikdogs

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Steikdogs
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Rauga mīkla Mani Gardumi
     280 g
  • Olas dzeltenums
     1 gab.
  • Steika BBQ mērce
     120 ml
  • Kraukšķīgi salāti
     2 sauja (-s)
  • Marinēti gurķi
      2 gab.
  • Grilēta marinēta paprika
     1 gabali
  • Steiks Selection by Rimi (pēc izvēles)
     200 g
  • Olīveļļa
     20 ml
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Steikdogs

No rauga mīklas izveido hotdoga maizīšu bulciņas, zem dvieļa uzraudzē 30 minūtes istabas temperatūrā.
Apsmērē ar olu dzeltenumu un cep 185 grādos 25 minūtes.
15 minūtes, pirms maizītes gatavas, sakarsē pannu un liec cept steiku, kas ierīvēts ar olīveļļu.

Cep 2–3 minūtes no katras puses.

Uzliec uz dēlīša un pārkaisi ar sāli un pipariem.
Uzreiz to negriez, ļauj 5 minūtes atpūsties.
Pārgriez maizītes, iesmērē mērci, pievieno salātus, papriku un marinēto gurķi.
Sagriez steiku plānās šķēlēs un pildi maizītēs.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes