Steiks ar dateļu mērci

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Steiks
     400 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Eļļa (cepšanai)
     1 ēdamk.
  • Sviests
     2 ēdamk.
  • Folija
      pēc nepieciešamības

Mērce

  • Dateles
     6 gab.
  • Rozmarīns
      1 zariņš
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Apelsīna miziņa
     1 gab.
  • Apelsīna sula
      pēc garšas
  • Sviests
      nedaudz
  • Kaltētu tomātu pasta
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Steika gabalus apkaisi ar sāli un pipariem.
Uz uzkarsētas pannas lej eļļu un izkausē sviestu.
Cep steiku no abām pusēm, tad ietin follijā atpūsties.
Tikmēr gatavo mērci. Dateles, rozmarīnu, ķiploku sakapā.
Pierīvē apelsīna miziņu un izspied sulu.

Visu liec uz pannas, pievieno saulē kaltēto tomātu pastu un steika sulu, kas uzkrājusies folijā. 

Pasniedz ar mīļakajām piedevām.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli