Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Liellopa steiks200 g
-
Sparģeļi6 gab.
Piparu mērce
-
Tumšais alus100 ml
-
Melnie pipari20 g
-
Sojas mērce1 ēdamk.
Sparģeļu mērce
-
Koriandrs1 bunte (-s)
-
Srirača čili piparu mērce1 tējk.
-
Olīveļļa30 ml
-
Laima sula1 ēdamk.
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Sezama sēklas (grauzdētas)1 tējk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Steiku ierīvē ar sviestu no abām pusēm un apcep uz pannas 3–5 minūtes no katras puses atkarībā no steika biezuma.
Ietin folijā un atpūtini 3 minūtes.
Pa to laiku nomizo sparģeļus un novāri sālsūdenī 3 minūtes.
Sparģeļu mērces sastāvdaļas liec blenderī un samal.
Pagatavo arī piparu mērci: tajā pašā pannā, kur cepi steiku, lej alu, sojas mērci un liec piparus, novāri pusi, tad pievieno steika sulu.
Pasniedz visu kopā ar tumšo vai lāgera tipa alu.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.