Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Steiks marinādē ar zaļumu uzlējumu
-
Gatavošana 16min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
Steiks
-
Antrekota steiks (200 g katrs)3 gabali
Marināde
-
Eļļa1 Ēdamkarote
-
Čili pulveris1 tējk.
-
Sīpolu pulveris1 tējk.
-
Sāls1 Tējkarotes
Mērce
-
Koriandrs (svaigs)1 bunte (-s)
-
Pētersīļi1 bunte (-s)
-
Sīpols0.5 gab.
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Sarkanie pipari0.5 tējk.
-
Eļļa2 Ēdamkarote
-
Ābolu etiķis2 ēdamk.
-
Sālspēc garšas
-
Piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Ieliek steikus bļodā, pievieno visas marinādes sastāvdaļas un kārtīgi samaisa, lai gaļas gabali pilnībā pārklājas ar marinadi. Ļauj atpūsties 30 min. ledusskapī.
Tikmēr gatavo mērci. Visas sastāvdaļas saliek blenderī un samaļ vienmērīgā masā.
Uzkarsē pannu (vidēji karstu). Steiku cep 2-3 minūtes no katras puses.
Kad tas apcepts, katru gabalu ietin folijā un ļauj nostāvēties vismaz 5 min.
Smalki sagriež steiku gabalos un pasniedz ar mērci kā arī kādu vieglu piedevu – kartupeļiem, sparģeļiem vai citiem ceptiem dārzeņiem.