Steiks sinepju mērcē ar trifeļu kartupeļu biezeni

  • Gatavošana 25min
  • Vidēji grūti
Steiks sinepju mērcē ar trifeļu kartupeļu biezeni
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Steiks

  • Steiks (pēc izvēles)
     200 g
  • Gī sviests Rimi Planet
     1 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Pilngraudu Dižonas sinepes
     1 tējk.
  • Vusteršīras mērce
     1 tējk.
  • Saldais krējums
     100 ml

Biezenis

  • Kartupeļi
     200 g
  • Piens
     50 ml
  • Sāls
      pēc garšas
  • Sviests ar trifelēm
     1 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Steiks sinepju mērcē ar trifeļu kartupeļu biezeni

Pagatavo biezeni: novāri kartupeļus, līdz tie mīksti, – 15–20 min, tad sastampā, pielej siltu pienu un saputo ar putojamo slotiņu, pievienojot trifeļu sviestu.
10 minūtes, pirms kartupeļi gatavi, pannā sakarsē sviestu un liec cepties steiku 2 minūtes no katras puses.
Turpat pannā pielej Vusteršīras mērci, pieliec sinepes un pievieno saldo krējumu.
Uz samazinātas uguns pasautē 2 minūtes.
Pasniedz siltu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes