Stracciatella ar ceptiem tomātiem un rukolas pesto

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Stracciatella ar ceptiem tomātiem un rukolas pesto

Sastāvdaļas

  • Siers Smiltene Stracciatella
     200 g
  • Ķirštomāti
     250 g
  • Olīveļļa
     1 ēdamk.
  • Sāls
     0.5 tējk.

Pesto pagatavošanai

  • Rukolas salāti
     70 g
  • Grauzdēti zemesrieksti ar sāli
     20 g
  • Cietais siers
     20 g
  • Olīveļļa
     100 ml
  • Citrons
     0.5 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Krēmīga stracciatella ar ceptiem tomātiem un rukolas pesto – viegli, gardi un ideāli vasaras uzkodai!🍅

Sakarsē cepeškrāsni grila ar ventilatoru režīmā līdz 220 grādiem.
Cepamtraukā liec tomātus un apslaki ar olīveļļu, pieber sāli. Liec cepties 15-20 minūtes (laiks atkarīgs no tomātu izmēra).
Pagatavo pesto, liekot visas sastāvdaļas blenderī un samaļot gardā mērcē. Pievieno tomātiem pesto un pasniedz kopā ar stracciatella.
Vēl gardāk būs, ja to visu pasniegsi uz kraukšķīgas ciabatta maizes.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Pica bez mīklas

40min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Veģetārā panna cotta

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes