Sastāvdaļas
Pasta
-
Pastas milti380 g
-
Lielas olas4 gab.
Ragū
-
Olīveļļa cepšanai30 ml
-
Vesela pīle1 gab.
-
Burkāni150 g
-
Selerijas kāti150 g
-
Ķiploki30 g
-
Tomātu pasta70 g
-
Timiāns6 zariņi
-
Rozmarīns3 zariņi
-
Sarkanvīns300 ml
-
Dārzeņu buljons700 ml
-
Bazilika lapiņas1 sauja (-s)
-
Jūras sāls1 tējk.
-
Svaigi malti melnie pipari1 tējk.
-
Cietais siers (pasniegšanai)70 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Katlā sakarsē eļļu un liec gaļu (sagrieztu gabalos). Cep, lai tā apbrūnē no visām pusēm, pēc tam izcel no katla.
Tajā pašā traukā uz mazas liesmas liec burkānus (smalkos kubiņos), seleriju (smalkos kubiņos) un ķiplokus (nomizotus un smalki sakapātus). Pieber sāli un pasautē apmēram 10 minūtes.
Liec atpakaļ gaļu, pielej buljonu, pievieno sakapātu baziliku un piparus.
Pasniedz lielā traukā, pārberot ar smalki sarīvētu sieru, lai katrs ņem, cik vēlas.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.