Sastāvdaļas
Pamatne
-
Olas2 gab.
-
Baltais cukurs2 ēdamk.
-
Kviešu milti2 ēdamk.
Siera masa
-
Siers Philadelphia400 g
-
Jogurts bez piedevām300 g
-
Rabarberu biezenis200 g
-
Cukurspēc garšas
-
Želatīns10 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem, ietauko kūkas formu.
Izmanto formu ar 18-21 cm diametru.
Puto olas ar cukuru līdz gaisīgai konsistencei. Iecilā izsijātus miltus un lej formā.
Cep līdz gatavībai 18-22 minūtes. Atdzesē.
Saputo Filadelfijas sieru ar jogurtu.
Aukstā rabarberu biezenī iejauc želatīnu un ļauj uzbriest 5 minūtes.
Tad sakarsē to, līdz želatīns izkūst.
Pievieno to siera masai un sajauc.
Lej formā un liec ledusskapī sastingt vismaz uz 3 stundām.
Dekorē pēc patikas ar svaigām ogām vai viegli apvārītiem rabarberiem.