Svaigās burgermaizītes

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Svaigās burgermaizītes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Remdens ūdens
     190 ml
  • Sāls
     7 g
  • Cukurs
     1 tējk.
  • Milti
     310 g
  • Dzīvais raugs
     12 g
  • Olīveļļa
      pēc garšas
  • Sezama sēklas
      pēc garšas

Pildījums

  • Tomāti
     2 gab.
  • Gurķi
     2 gab.
  • Marinēti gurķi
     3 gabali
  • Salātu lapas
      pēc garšas
  • Koriandrs
     1 bunte (-s)
  • Avokado
     2 gabali
  • Laims
     1 gab.
  • Redīsi
     1 bunte (-s)
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Visas sausās lietas mīklai sasver, tad liec maizes mīcītājā vai bļodā un izmaisa, lai sajaucas.

Tad pievieno ūdeni un nedaudz olīveļļu un izmīci aptuveni 10 minūtes. 

Tad liec bļodā pārklājot ar pārtikas plēvi vai dvieli. Atstāj uz stundu istabas temperatūrā, lai uzbriest.

Tikmēr sagriez dārzeņus šķēlēs. Avokado pāri pārspiež laima sulu, pārber ar sāli un pipariem. Salātu lapām liek klāt nedaudz laima sulu, sāli, piparus un olīveļļu.

Kad mīkla gatava, tad to liek uz galda miltos un izrullē vienā desā.

Desu sagriež vienādos gabalos – aptuveni 40g. Katru gabalu rokās izveido kā bumbiņu, tad kad visas bumbiņas gatavas, tad pārslaka ar nedaudz ūdeni un pārber pāri ar sezama sēklām.

Ļauj maizītēm uzbriest 10 minūtes.

Liec krāsnī 180 grādos uz 15-20 minūtēm.

Kad gatavas, tad ļauj atpūsties 5-10 minūtes, pārgriež uz pusēm un pilda ar svaigajām lietām.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Tunča burgermaizīte

10min • Viegli