Sastāvdaļas
Mīkla
-
Remdens ūdens190 ml
-
Sāls7 g
-
Cukurs1 tējk.
-
Milti310 g
-
Dzīvais raugs12 g
-
Olīveļļapēc garšas
-
Sezama sēklaspēc garšas
Pildījums
-
Tomāti2 gab.
-
Gurķi2 gab.
-
Marinēti gurķi3 gabali
-
Salātu lapaspēc garšas
-
Koriandrs1 bunte (-s)
-
Avokado2 gabali
-
Laims1 gab.
-
Redīsi1 bunte (-s)
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Visas sausās lietas mīklai sasver, tad liec maizes mīcītājā vai bļodā un izmaisa, lai sajaucas.
Tad pievieno ūdeni un nedaudz olīveļļu un izmīci aptuveni 10 minūtes.
Tad liec bļodā pārklājot ar pārtikas plēvi vai dvieli. Atstāj uz stundu istabas temperatūrā, lai uzbriest.
Tikmēr sagriez dārzeņus šķēlēs. Avokado pāri pārspiež laima sulu, pārber ar sāli un pipariem. Salātu lapām liek klāt nedaudz laima sulu, sāli, piparus un olīveļļu.
Kad mīkla gatava, tad to liek uz galda miltos un izrullē vienā desā.
Desu sagriež vienādos gabalos – aptuveni 40g. Katru gabalu rokās izveido kā bumbiņu, tad kad visas bumbiņas gatavas, tad pārslaka ar nedaudz ūdeni un pārber pāri ar sezama sēklām.
Ļauj maizītēm uzbriest 10 minūtes.
Liec krāsnī 180 grādos uz 15-20 minūtēm.
Kad gatavas, tad ļauj atpūsties 5-10 minūtes, pārgriež uz pusēm un pilda ar svaigajām lietām.