Sastāvdaļas
-
Baklažāns1 gabali
-
Pak Choi1 gab.
-
Cukīni1 gabali
-
Olīveļļa cepšanai un salsaipēc garšas
-
Violetie kartupeļi4 gab.
-
Kālis1 gab.
-
Paprika1 gab.
-
Ābols1 gab.
-
Tomāti2 gab.
-
Pētersīļi1 bunte (-s)
-
Citrona sula1 gab.
-
Tomātu pasta1 tējk.
-
Dižonas sinepes1 tējk.
-
Saldais krējums75 g
-
Siers Parmigiano-Reggiano70 g
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sātīga recepte veģetāriešiem!
Baklažānu, Pak Choi un cukīni pārsmērē ar olīveļļu, uzber sāli, piparus un cep uz iepriekš uzkarsēta grila. Paralēli novāri kartupeļus, līdz tie ir gatavi.
Salsai apcep saldo piparu un smalki sagriez. Smalki sagriez arī ābolu un tomātus. Sakapā pētersīļus. Visu sajauc ar sāli, pipariem, olīveļļu un citronu sulu.
Mazā katliņā liec tomātu pastu, sinepes, saldo krējumu, samaisi un noreducē līdz mērces konsistencei.
Sieru salauz mazākos gabalos. Kārto visu uz šķīvja un pasniedz.