Sastāvdaļas
Salāti
-
Spināti2 šķipsniņa (-s)
-
Šalotes sīpols0.33 gabali
-
Bumbieris1 gab.
-
Granātābols2 tējk.
-
Siers ar zaļumiem ELPA6 šķēlīte (-s)
-
Dīgsti2 šķipsniņa (-s)
Mērce
-
Olīveļļa3 ēdamk.
-
Dižonas sinepes0.33 tējk.
-
Citrona sula1 tējk.
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Piparipēc garšas
-
Medus0.5 tējk.
-
Balzamiko etiķis0.5 tējk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Iesaka Rimi gardēde Liene Zemīte: “Latvju meitas skaistumam un veselībai gatavo ko svaigu un vitamīniem bagātu!”
Pagatavo mērci: eļlu sablenderē ar Dijon sinepēm, mīkstu medu, citronu sulu, balzametiķi, garšvielām līdz viendabīgai konsistencei.
Šķīvī kārto spinātus, mizota bumbiera šķēles, grānātābolu, šalotes sīpolu, grilētas siera šķēles.
Salātus pārslaka ar mērci un pārkaisa ar dīgstiem.