Svaigu lapu salāti ar granātābolu un valriekstiem
-
Gatavošana 30min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
apelsīns1 gab.
-
šķidrs medus1 ēdamk.
-
olīveļļa3 ēdamk.
-
sāls1 tējk.
-
pipari1 šķipsniņa (-s)
-
salāti250 g
-
granātābols vai saldētas granātābolu sēklas (1 ābols atbilst 1 dl sēklu)1 gab.
-
sīpols1 gabali
-
valrieksti50 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Garšīgi svaigu lapu salāti, ko papildina ar granātābolu un valriekstiem. Saldskābo mērci gatavo no apelsīnu sulas, medus un olīveļļas. Mērci pievieno salātiem, tad iemaisa smalki sagrieztu sīpolu un apelsīnu. Papildina gardos lapu salātus ar granātābolu sēklām un valriekstiem. Gardi salāti!