Švarcvaldes vista ķiršu tomātu mērcē

  • Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti
Švarcvaldes vista ķiršu tomātu mērcē

Sastāvdaļas

  • vistas fileja
     800 g
  • vājpiena biezpiens
     300 g
  • rīvēts cietais siers
     150 g
  • citrons
     1 gabali
  • sāls
     1 pēc garšas
  • Švarcvaldes bekons
     200 g

Mērcei

  • sīpoli
     2 gabali
  • ķiploki
     2 daiva (-s)
  • tomātu mērce
     500 g
  • ķiršu ievārījums
     100 g
  • sāls un pipari
     1 pēc garšas
  • eļļa cepšanai
     1

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Smalks nosaukums tik tiešām smalkam ēdienam, kas patiesībā garšo tik tiešām latviski.

Vistas filejā iegriež kabatiņu un apkaisa ar sāli un pipariem.
Biezpienu samaisa kopā ar rīvētu sieru, citrona mizu.
Biepziena mazu pilda kabatiņās un vistas filejas aptin ar bekonu.
Liek aero grilā 200 grādos 15 minūtes.
Tikmēr pagatavo mērci. Vispirms apcep zeltainus sīpolus, tad pievieno sasmalcinātu ķiploku, tomātu mērci, ievārījumu, noregulē garšu ar sāli un pipariem un pavāra 10-15 min.
Filejas kabatiņas pirms pasniegšanas sagriež šķēlītēs un pasniedz kopā ar mērci.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes