Svētdienas pica

  • Gatavošana 2h
  • Viegli
Svētdienas pica
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Kviešu milti
     300 g
  • Silts ūdens
     180 ml
  • Raugs
     6 g
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Cukurs
     0.5 tējk.

Pildījums

  • Tomātu mērce
     150 g
  • Siers
     200 g
  • Rukola
     50 g
  • Garneles
     50 g
  • Cietais siers
     20 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gatavo mīklu (to var sagatavot pa dienu, ļaut uzrūgt un ielikt ledusskapī): sajauc raugu ar siltu ūdeni, ļauj tam 10 minūtes atdzīvoties.

Tad pievieno miltus, cukuru un sāli, samīci mīklu un atstāj uzrūgt vismaz 1 stundu.

Izmīci mīklu otrreiz.

Izveido vienu vai vairākas picu sagataves – klaipiņus.

Ļauj uzrūgt vēl 30 minūtes.

 

Sakarsē krāsni līdz 220 grādiem.

Sieru sarīvē, garneles sagriez mazākos gabaliņos.

Izrullē mīklu vēlamajā formā, apsmērē ar tomātu mērci, liec pavisam nedaudz siera, tad garneles, virsū atkal sieru un cep cepeškrāsns apakšējā plauktā 12-15 minūtes, līdz pica zeltaina.

Pārkaisi ar rukolu un pievieno cieto sieru.

 

Ja tev mājās ir gaļa un dārzeņi, droši vari likt uz picas arī tos!

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Risotto ar pikšu

1h • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Pasta primavera

45min • Viegli

Skābeņu zupa

45min • Viegli

Siltā tortilja ar malto gaļu

25min • Vidēji grūti