Sastāvdaļas
Mīkla
-
Kviešu milti300 g
-
Silts ūdens180 ml
-
Raugs6 g
-
Sāls0.5 tējk.
-
Cukurs0.5 tējk.
Pildījums
-
Tomātu mērce150 g
-
Siers200 g
-
Rukola50 g
-
Garneles50 g
-
Cietais siers20 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Gatavo mīklu (to var sagatavot pa dienu, ļaut uzrūgt un ielikt ledusskapī): sajauc raugu ar siltu ūdeni, ļauj tam 10 minūtes atdzīvoties.
Tad pievieno miltus, cukuru un sāli, samīci mīklu un atstāj uzrūgt vismaz 1 stundu.
Izmīci mīklu otrreiz.
Izveido vienu vai vairākas picu sagataves – klaipiņus.
Ļauj uzrūgt vēl 30 minūtes.
Sakarsē krāsni līdz 220 grādiem.
Sieru sarīvē, garneles sagriez mazākos gabaliņos.
Izrullē mīklu vēlamajā formā, apsmērē ar tomātu mērci, liec pavisam nedaudz siera, tad garneles, virsū atkal sieru un cep cepeškrāsns apakšējā plauktā 12-15 minūtes, līdz pica zeltaina.
Pārkaisi ar rukolu un pievieno cieto sieru.
Ja tev mājās ir gaļa un dārzeņi, droši vari likt uz picas arī tos!