Svētku čauders jeb chowder

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Svētku čauders jeb chowder
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Sviests
     50 g
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Sīpols
     1 gab.
  • Burkāns
     2 gab.
  • Baltvīns
     125 ml
  • Milti
     35 g
  • Piens
     500 ml
  • Saldais krējums
     200 ml
  • Buljons (zivs, dārzeņu vai vistas)
     500 ml
  • Kartupeļi (lieli)
     2 gab.
  • Kukurūza
     300 g
  • Sāls, pipari
      pēc garšas
  • Arktiskā palija
     700 g
  • Saldēti zaļie zirnīši
     200 g
  • Dilles
      dekorēšanai
  • Lociņi
      dekorēšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Svētku čauders (chowder) ir krēmīga un garda zivju zupa ar kartupeļiem un dārzeņiem, bagātināta ar saldo krējumu un pienu. Pasniedz ar svaigiem zaļumiem un siltu bageti.

Izkausē sviestu zupas katlā, pievieno ķiplokus un sīpolus, sautē 5 minūtes.
Pievieno burkānus un vīnu, pasautē vēl 3 minūtes.
Pieber miltus, samaisi un lēnām pievieno buljonu. Pielej pienu un krējumu, liec katlā arī kartupeļus, kukurūzu, sāli un piparus. Visu uzvāri, līdz burbuļo, tad samazini karstumu un vāri 8 minūtes, līdz kartupeļi ir gandrīz mīksti.

Pievieno zivi un zirnīšus, vāri vēl 3-5 minūtes. Ielej zupu terinē vai bļodiņās, apkaisi ar dillēm un lociņiem. Var pasniegt ar siltu bageti.

Līdzīgas receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skābētu kāpostu zupa

1h 20min • Viegli
Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes

Karstvīna Margarita

5min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes