Sastāvdaļas
-
Sviests50 g
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Sīpols1 gab.
-
Burkāns2 gab.
-
Baltvīns125 ml
-
Milti35 g
-
Piens500 ml
-
Saldais krējums200 ml
-
Buljons (zivs, dārzeņu vai vistas)500 ml
-
Kartupeļi (lieli)2 gab.
-
Kukurūza300 g
-
Sāls, piparipēc garšas
-
Arktiskā palija700 g
-
Saldēti zaļie zirnīši200 g
-
Dillesdekorēšanai
-
Lociņidekorēšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Svētku čauders (chowder) ir krēmīga un garda zivju zupa ar kartupeļiem un dārzeņiem, bagātināta ar saldo krējumu un pienu. Pasniedz ar svaigiem zaļumiem un siltu bageti.
Pievieno zivi un zirnīšus, vāri vēl 3-5 minūtes. Ielej zupu terinē vai bļodiņās, apkaisi ar dillēm un lociņiem. Var pasniegt ar siltu bageti.