Svētku gaļas pīrāgs

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Svētku gaļas pīrāgs

Sastāvdaļas

  • Liellopa maltā gaļa Rimi
     500 g
  • Picas mīkla ICA
     400 g
  • Olīveļļa Rimi
     2 ēdamk.
  • Liels sīpols
     1 gab.
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Milti
     1.5 ēdamk.
  • Liellopa buljons
     150 ml
  • Rozīnes Rimi
     100 g
  • Vorčesteras mērce
     2 ēdamk.
  • Sojas mērce Rimi
     1 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Vistu ola
     1 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uz sakarsētas pannas olīveļļā apcep smalki grieztu sīpolu un ķiploku.
Pievieno gaļu.
Garšai pievieno Vorčesteras un sojas mērci.
Kad gaļa apcepusies, pieber miltus un pielej buljonu.
Nedaudz pavāri un noņem pannu no plīts.
Sadali picas mīklu uz pusi un vienu daļu klāj cepamtrauka pamatā.
Pa virsu liec gaļas masu.
Picas mīklas malas apsmērē ar sakultu olu un virsū uzklāj otru picas mīklas slāni.
Izdur caurumus augšējā mīklas slānī un apsmērē arī to ar olu.
Cep uzkarsētajā krāsnī 180 grādos no 20 līdz 30 minūtēm, atkarībā no izvelētā trauka lieluma.
Izņemot no cepeškrāsns, ļauj pīrāgam atpūsties vismaz 10 minūtes pirms pasniedz to.
Lai labi garšo!

Līdzīgas receptes

Cīsiņu mūmijas

30min • Viegli

Mocarellas acu āboli

5min • Viegli

Salmiņu zirnekļtīkli

10min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes