Sastāvdaļas
Rulete
-
Svētku rulete Ķekava200 g
Rozmarīna harisa
-
Sarkanā paprika2 gab.
-
Rozmarīns2 zariņi
-
Koriandrs7 sēklas
-
Kumīna sēklas10 g
-
Olīveļļa70 ml
-
Smalki sagriezti ķiploki2 gabali
-
Čili pārslas30 g
-
Tomātu pārslas50 g
-
Kūpinātas paprikas pulveris5 g
Vīna mērce
-
Vidēji sīpoli3 gab.
-
Sarkanvīns100 ml
-
Liellopa buljons100 ml
-
Svaigs timiāns0.5 bunte (-s)
-
Sviests100 g
-
Kviešu milti50 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Svētku rulete brūnajā vīna mērcē ar rozmarīna harisu
Rozmarīna harisa: veselu papriku kopā ar rozmarīnu liec krāsnī cepties 250 grādos 25 minūtes. Sausā katlā grauzdē koriandra un kumīna sēklas. Pievieno olīveļļu un smalki sagrieztus ķiplokus, iepriekš sacepto papriku, tomātu pārslas, čili pārslas, paprikas pulveri un izsildi.
Brūnā sarkanvīna mērce: mērču katlā vāri vīnu un smalki sagrieztus sīpolus ar timiāna lapiņām, līdz puse vīna novārījusies. Nokās un novārījumam pievieno miltus, uz lēnas uguns maisot, līdz veidojas mērces konsistence un milti kļūst brūni. Ieputo sviestu, sāli un melnos piparus.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.