Svētku vakariņu "kanēļmaizītes" kafija
-
Gatavošana 5min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Stipra kafija (atdzesēta)30 ml
-
Auzu dzēriens60 ml
-
Kļavu sīrups2 ēdamk.
-
Malts kanēlis0.5 tējk.
-
Vaniļas cukurs0.25 tējk.
-
Malts muskatrieksts1 šķipsniņa (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sagaidot Ziemassvētkus, nogaršo svētku vakariņu ''kanēļmaizītes'' kafiju - tā apvieno espreso, aromātiskas garšvielas un auzu pienu, radot gardu un uzlādējošu dzērienu.
Šeikerī vai lielā glāzē sajauc kļavu sīrupu, maltu kanēli, muskatriekstu, vaniļas cukuru un, ja vēlies, pievieno arī nedaudz krustnagliņu vai kardamona.
Pievieno atdzesēto espreso un auzu pienu garšvielu maisījumam. Rūpīgi sakrati šeikeri, lai visas garšas sajauktos. Ielej dzērienu iepriekš atdzesētā glāzē un izbaudi. Pēc izvēles vari apdedzināt kanēļa standziņu un novietot uz glāzes, piešķirot dzērienam vēl stiprāku un jaukāku aromātu.