Svētku vakariņu "kanēļmaizītes" kafija

  • Gatavošana 5min
  • Viegli
Svētku vakariņu "kanēļmaizītes" kafija

Sastāvdaļas

  • Stipra kafija (atdzesēta)
     30 ml
  • Auzu dzēriens
     60 ml
  • Kļavu sīrups
     2 ēdamk.
  • Malts kanēlis
     0.5 tējk.
  • Vaniļas cukurs
     0.25 tējk.
  • Malts muskatrieksts
     1 šķipsniņa (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagaidot Ziemassvētkus, nogaršo svētku vakariņu ''kanēļmaizītes'' kafiju - tā apvieno espreso, aromātiskas garšvielas un auzu pienu, radot gardu un uzlādējošu dzērienu.

Pagatavo espreso vai stipru kafiju un ļauj tai pilnībā atdzist.

Šeikerī vai lielā glāzē sajauc kļavu sīrupu, maltu kanēli, muskatriekstu, vaniļas cukuru un, ja vēlies, pievieno arī nedaudz krustnagliņu vai kardamona.

Pievieno atdzesēto espreso un auzu pienu garšvielu maisījumam. Rūpīgi sakrati šeikeri, lai visas garšas sajauktos. Ielej dzērienu iepriekš atdzesētā glāzē un izbaudi. Pēc izvēles vari apdedzināt kanēļa standziņu un novietot uz glāzes, piešķirot dzērienam vēl stiprāku un jaukāku aromātu.

Līdzīgas receptes

Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes

Karstvīna Margarita

5min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli