Sviestā cepta palijas fileja ar zaļo zirņu krēmu

  • Gatavošana 25min
  • Vidēji grūti
Sviestā cepta palijas fileja ar zaļo zirņu krēmu
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Zivij

  • Palijas fileja (izfilēta no veselas zivs)
     260 g
  • Sviests
     40 g
  • Rapšu eļļa
     10 g
  • Citrons
     1 gabali
  • Sāls un pipari
      pēc garšas

Krēmam

  • Zaļie zirnīši
     300 g
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Vīnogu etiķis
     1 ēdamk.
  • Buljons (I love eco kubiņi)
     200 ml
  • Sviests
     50 g
  • Piparmētra
     1 sauja (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Rimi šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā lielisku sviestā ceptas palijas recepti, kas noteikti liks sariesties mutē siekalām.

Gatavo dārzeņu buljonu. Uzvāri buljonu no dārzeņiem vai I love eco buljona kubiņiem, vadoties pēc pagatavošanas instrukcijas, pievieno smalki sakapātu ķiploku un pielej etiķi.
Pievieno zirnīšus, nedaudz pavāri, līdz tie kļūst mīksti.
Liec visu blenderī ar svaigām piparmētrām un sviestu, blendē, līdz masa kļūst kā krēmīgs biezenis vai mērce.
Sakarsē pannā sviestu un eļļu.
Apsāli palijas filejas, uzber piparus.
Cep mērenā karstumā no abām pusēm, līdz zivs gatava. Cepšanās laiks atkarīgs no filejas biezuma, tas būs aptuveni 4–8 minūtes.
Pasniedz zivi ar rīvētu citrona miziņu, ja vēlies, pielej arī nedaudz citrona sulas. Pasniedz ar zaļo zirnīšu krēmu un 2 saujām svaigu zirnīšu.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli